Beter om te reizen dan om te arriveren

Het Gouden Ei - Tim Krabbé

Dit book vertelt het verhaal of zowel een stel die een autoreis maakt, als een enkele man die een beetje griezelig is en die zich vreemd gedraagt. Geleidelijk leren we meer over alle personen.

 

Ik heb het meest genoten van het boek als het over de stel gaat. Met name de man in het paar voelt als een echte persoon, met hopen en dromen maar ook met kwetsbaarheden. De beschrijvingen daarover zijn zeer goed. Maar het verhaal ontbreekt niet nog steeds een gevoel van beweging. Het voelt altijd dat het verhaal ergens gaat. De reis van de stel op de snelweg ervan helpt.

 

Helaas vond ik het einde erg telleurstellend. Volgens mij gebeurde het zo snel en voelde zinloos. Misschien miste ik iets. Dit was het allereerste book dat ik heb in het Nederlands gelezen, en het duurde enkele maanden voordat ik had hem op, ook al het is een best kort boek.