De schepping van universums

De donkere kant van de zon - Terry Pratchett

Ik heb zo veel van dit boek genoten. Terry Pratchett is sowieso een van mijn favoriete schrijvers, en ik lees hem nog liever als hij science fiction schrijft. Dit verhaal gaat over mensen en buitenaardse wezens die de kracht hebben om sterren en universums te scheppen en te vernietigen - nu ik erover denk, is dat ook de verhaallijn van een ander boek waar ik onlangs ook veel van genoten heb: The House of Suns door Alastair Reynolds. Beide boeken hebben, volgens mij in ieder geval, zowel intelligentie als een warm hart.

 

Ik heb dit boek gelezen toen mijn Nederlands nog niet zo goed was (het was het tweede boek in het Nederlands dat ik ooit las, na Het Gouden Ei door Tim Krabbé). Ik wil het graag nog een keer lezen.