Groentje in het Nederlands

Hallo. Ik ben Nederlands aan het leren. Tegenwoordig lees ik meestal veel Young Adult-boeken omdat mijn Nederlands nog niet goed genoeg is voor zware literatuur. Gelukkig zijn er veel geweldige NL YA-boeken.

Ik zal blij zijn als je mijn Nederlands corrigeert.

De schepping van universums

De donkere kant van de zon - Terry Pratchett

Ik heb zo veel van dit boek genoten. Terry Pratchett is sowieso een van mijn favoriete schrijvers, en ik lees hem nog liever als hij science fiction schrijft. Dit verhaal gaat over mensen en buitenaardse wezens die de kracht hebben om sterren en universums te scheppen en te vernietigen - nu ik erover denk, is dat ook de verhaallijn van een ander boek waar ik onlangs ook veel van genoten heb: The House of Suns door Alastair Reynolds. Beide boeken hebben, volgens mij in ieder geval, zowel intelligentie als een warm hart.

 

Ik heb dit boek gelezen toen mijn Nederlands nog niet zo goed was (het was het tweede boek in het Nederlands dat ik ooit las, na Het Gouden Ei door Tim Krabbé). Ik wil het graag nog een keer lezen.

Actiescènes door de eeuwen heen

De Acht - Katherine Neville, Marjolein van Velzen

Volgens sommige reviews was dit boek met The DaVinci Code te vergelijken. Daarom verwachtte ik niet veel - een boek dat leest als een trein maar niet veel meer. Mooie verrassing. Het was een episch verhaal. De helft ervan vindt in het verleden plaats, met name in Parijs in de tijd van de Franse Revolutie. Een heel bloedige, gevaarlijke tijd, en het verhaal is vol met bekende mensen uit de geschiedenis zoals Napoleon en Robespierre.

 

De andere helft vindt voornamelijk plaats in Algeriije in de jaren zeventig. De hoofdpersonen in deze helft zijn twee Amerikaansen - een is een computerexpert en de andere een schaakster. Alle hoofdpersonen in de roman zijn vrouwen en dit is echt verfrissend. Ook in de actiescènes staan de vrouwelijke personages in het midden van de actie.

Currently reading

The Body Keeps the Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma
Bessel van der Kolk
Progress: 113/320 pages
The Upside of Stress: Why Stress Is Good for You, and How to Get Good at It
Kelly McGonigal
First Lady
Michael Dobbs
Progress: 270/375 pages
Wonders Beyond Numbers, A Brief History of All Things Mathematical
Johnny Ball
Progress: 153/470 pages
Zelf God worden
Hans den Hartog Jager
Progress: 39/363 pages
Domweg gelukkig, in de Dapperstraat
M.C. van Etten, C.J. Aarts
Progress: 194/295 pages
The Salmon of Doubt
Douglas Adams
Progress: 105/298 pages
Goud
Isaac Asimov
Progress: 241/351 pages